Webinar onderzoeksgroep Biobased Building (CoE BBE)

geplaatst in: English, Video | 0
Presentaties over nieuwe ontwikkelingen in bio-based bouwen 

 

De onderzoeksgroep Biobased Building van het Centre of Expertise Biobased Economy organiseerde op 2 februari een webinar tijdens de week van de circulaire economie. In het webinar bespraken verschillende onderzoekers van zowel Avans als HZ de mogelijkheden van verschillende biobased bouwmaterialen.

Bouwmaterialen door de jaren heen

Eeuwen geleden leefde de mens sober, gebruikmakend van energiebronnen als hout en veen om het huis te verwarmen en van dierlijke oliën om licht te krijgen. De huizen waren gemaakt van steen, hout en leem en werden geïsoleerd met plaggen, stro en wol. Aan dat tijdperk kwam een einde. Met de actieve winning van steenkool, aardolie en gas zijn de levensomstandigheden sterk veranderd. Sinds de industriële revolutie hebben die goedkope fossiele energiebronnen ervoor gezorgd dat we bijzondere (bouw)materialen hebben kunnen ontwikkelen. Maar ook aan dit tijdperk komt een einde. Tijd om door te zappen naar Biobased Bouwen!

Laat je tijdens dit webinar meenemen in de wereld van Biobased Bouwen. Maar liefst zeven experts komen aan het woord en geven kort maar krachtig een kijkje in de mogelijkheden van het gebruik van biobased bouwmaterialen. Welke onderwerpen komen aan bod?

Bekijk de video of lees verder voor meer informatie en Engelse tekst.

Zap naar Biobased Bouwen
  • Introductie Biobased Bouwen en Biocomposieten door Willem Böttger – Lector Biobased Bouwen Centre of Expertise Biobased Economy
  • Recyclen biocomposiet door Lennart Zoeter – onderzoeker Biobased Bouwen
  • Mycelium – bouwen met schimmels door Joost Vette – Docent/Onderzoeker Biobased Bouwen
  • Biobased beton door Giuliana Scuderi – Postdoc onderzoek Biobased Materials
  • Tiny house van circulaire en biobased materialen door Nescio Midavaine – Adviseur Biobased Bouwen
  • Kansen en belemmeringen Biobased Bouwen door Myron Koster – onderzoeker Biobased Bouwen

Presentations new developments in biobased bouwen

On February 2nd, the research group Biobased Building from the Centre of Expertise Bio-based Economy organized a webinar during the week van de circulaire economy. In the webinar, several researchers from both Avans as well as HZ discussed the possibilities of several bio-based building materials.

The whole meeting was recorded, so you can watch the presentation by clicking the video above. Please note that the majority of the presentation is in Dutch.

CBCI project team members Willem Böttger and Myron Koster are one of the presenters. Myron discussed opportunities and barriers for biobased construction, also in relation to elements of the first White Paper of the CBCI project.

logo CBCI Interreg

logo CoE BBE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *