Meer duurzame materialen in de woningbouw

geplaatst in: Nieuws, Project | 0

Duurzaamheidsprofiel materialen voor gemeenten

Vooruitlopend op de wet- en regelgeving

Veel gemeentes willen stappen maken om de woningbouwers te stimuleren om stappen te zetten naar een circulaire economie.

Verduurzamen bouw gemeente Wageningen

Zo ook de gemeente Wageningen. De gemeente Wageningen werkt met een duurzaamheidsprofiel om bij een gesprek over woning (ver)bouw de bouwer en opdrachtgevers te stimuleren om zoveel mogelijk te doen om de woningen te verduurzamen. Hiervoor hanteert de gemeente een matrix met maatregelen op gebied van Energie, Afval, Water en Materiaal gebruik.

Agrodome heeft voor de gemeente Wageningen invulling gegeven aan de module materiaalgebruik. Waarbij is aangeven welke materialen bio-based, circulair zijn en waar deze zijn toe te passen in een gebouw. Er is verder onderscheid gemaakt in drie klassen, waarbij elke klasse aangeeft hoe hoog het ambitieniveau is. Hiermee worden bouwers uitgedaagd om zich te onderscheiden van de collega’s..

Komend jaar zal de gemeente gaan werken met het duurzaamheidsprofiel. Omdat de markt en ontwikkelingen niet stil staan zal Agrodome regelmatig samen met de gemeente het duurzaamheidsprofiel aanvullen en wijzigen, zodat er altijd een op de praktijk aansluitend profiel in stand blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *