Door middel van trainingen, lezingen en exposities bevordert Agrodome het gebruik van ecologische bouwmaterialen. Neem contact op met Agrodome voor de mogelijkheden.

Trainingen, lezingen en exposities over biobased en circulair bouwen

De afgelopen jaren hebben wij veel kennis opgedaan en vertellen u graag het verhaal achter duurzaam en biobased of bouwen en bouwen met natuurlijke materialen. Ook het duurzaam hergebruik van materialen krijgt steeds meer aandacht.

De bouwsector krijgt steeds meer te maken met milieuproblemen. De juiste kennis levert een bijdrage aan effectieve en blijvende oplossingen.

Mooie oplossingen voor de toekomst

We leggen graag aan u uit waarom het belangrijk is om duurzame en ecologische materialen te gebruiken in de bouw. En we laten zien hoe u materialen kunt hergebruiken. Al onze workshops, lezingen en exposities dragen bij aan oplossingen voor onze gezondheid en een beter leefmilieu.


Trainingen

Schema van lineare economie naar circulaire economie

Trainingen biobased en circulair bouwen geven wij bijvoorbeeld aan architecten, bouwondernemingen, woningbouwverenigingen, opleidingen en (toekomstige) huiseigenaren, die willen werken met natuurlijke of hergroeibare grondstoffen die in de bouw gebruikt kunnen worden.

Andere principes van duurzaam bouwen, zoals het benutten van zonlicht en het gebruik van energiezuinige installaties komen eventueel ook aan bod.

Lezingen

De lezingen hebben het doel om de productie, verspreiding en het gebruik van biobased materialen en  andere innovatieve duurzame materialen in de bouw te bevorderen. Afhankelijk van uw vraag stellen wij een programma samen maar we kunnen ook een algemeen verhaal vertellen voor een kennismaking met bijvoorbeeld:

  • biobased bouwen en bouwen met natuurlijke bouwmaterialen
  • bouwen met hennep en stro
  • houtskeletbouw en isolatiematerialen
  • circulair bouwen

Exposities

Bij ICDuBo in Rotterdam  is een permanente tentoonstelling van biobased en ecologische bouwmaterialen. Heeft u interesse om in een mobile expositie in uw bedrijf? Neen dan contact op met Agrodome.

Online kunt u kijken op Bouwboulevard.com   voor duurzame bouwmaterialen en oplossingen. Op de Kennisbank biobased bouwen   is een online expositie ingericht met ecologische bouwprojecten en biobased bouwproducten.