Door middel van trainingen, lezingen en exposities bevordert Agrodome het gebruik van ecologische bouwmaterialen. Neem contact op met Agrodome voor de mogelijkheden.

Trainingen, lezingen en exposities over bio-based en circulair bouwen

De afgelopen jaren hebben wij veel kennis opgedaan over bio-based, circulair bouwen. Wij vertellen u graag het verhaal achter bio-based, circulair bouwen en bouwen met natuurlijke materialen. Waarbij ook het duurzaam hergebruik van materialen aandacht krijgt.

De bouwsector krijgt steeds meer te maken met milieuproblemen. De juiste kennis levert een bijdrage aan effectieve en blijvende oplossingen.

Mooie oplossingen voor de toekomst

We leggen graag aan u uit waarom het belangrijk is om duurzame en ecologische materialen te gebruiken in de bouw. En we laten zien hoe u materialen kunt hergebruiken. Al onze workshops, lezingen en exposities dragen bij aan oplossingen voor onze gezondheid en een beter leefmilieu.


Trainingen

Schema van lineare economie naar circulaire economie

Trainingen bio-based en circulair bouwen geven wij bijvoorbeeld aan architecten, bouwondernemingen, woningbouwverenigingen, opleidingen en (toekomstige) huiseigenaren, die willen werken met natuurlijke of hergroeibare grondstoffen die in de bouw gebruikt kunnen worden.

Andere principes van duurzaam bouwen, zoals het benutten van zonlicht en het gebruik van energiezuinige installaties komen eventueel ook aan bod.

Lezingen

De lezingen hebben het doel om de productie, verspreiding en het gebruik van bio-based, circulaire materialen en  andere innovatieve duurzame materialen in de bouw te bevorderen. Afhankelijk van uw vraag stellen wij een programma samen maar we kunnen ook een algemeen verhaal vertellen voor een kennismaking met bijvoorbeeld:

  • bio-based bouwen en bouwen met natuurlijke bouwmaterialen
  • bouwen met hennep en stro
  • houtskeletbouw en isolatiematerialen
  • circulair bouwen

Exposities

Online kunt u kijken op de Kennisbank biobased bouwen  voor duurzame bouwmaterialen en oplossingen. De online expositie is ingericht met ecologische bouwprojecten,  biobased en circulaire bouwproducten, innovaties en enkele bouwmarkten

Bij ICDuBo in Rotterdam, Tiel en Kerkrade is een permanente tentoonstelling van bio-based, circulaire en ecologische bouwmaterialen.