Webinar “Bio-based bouwmaterialen versnellen”

geplaatst in: Agenda archief | 0

donderdag 16 april  - Agenda archief

Dit webinar komt in plaats van de parallelsessie over bio-based bouwmaterialen op Natural Fibertastic 2020 (#NFT2020) in Bergen op Zoom op 16 april.

Duurzame oplossingen voor de bouw- en infrasector: in 2030 moeten ze volop in uitvoering zijn.

Wageningen Economic Research organiseert vanuit het project BIOVOICES een webinar op donderdag 16 april 2020 over de kansen voor beleid om het gebruik van biobased bouwmaterialen te versnellen. Dit webinar komt ipv de workshop tijdens het Natural Fibertastic dat vanwege de corona epidemie is uitgesteld. Mocht u zich voor de workshop hebben opgegeven, dan verzoeken wij u dit opnieuw voor dit webinar te doen.

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Meldt u aan voor het webinar 'Bio-based bouwmaterialen versnellen' bij greet.overbeek@wur.nl

logo biovoices

'Bio-based bouwmaterialen versnellen' op donderdag 16 april 2020, 11:00 – 12:00 uur.

We hebben een gezamenlijk doel; het vergroenen van de bouw en infra sector. Natuurvezels als grondstof kunnen hierin key zijn. Wilt u onderdeel zijn van de oplossing en niet van het probleem? Dan nodigen wij u uit voor het webinar Bio-based bouwmaterialen versnellen.

Biobased bouwmaterialen zoals hout en natuurlijke isolatiematerialen staan volop in de belangstelling. Niet alleen bij startups en gebruikers, maar ook bij beleid. De circulaire bouwagenda wil het hergebruik van materialen en het gebruik van bio-based materialen stimuleren om CO2 vriendelijk te bouwen. Binnen integrale oplossingen zoals de Milieu Prestatie (MPG) worden circulaire en bio-based bouwmaterialen belangrijker voor het krijgen van een bouwvergunning. Verder kunnen overheden als launching customer tonen hoe bio-based materialen in hun vraag worden mee genomen. Het is nog echter te vroeg om te juichen. Ten opzichte van onze buurlanden is het marktaandeel van bio-based bouwmaterialen nog klein. Ook zal het hergebruik van bio-based materialen zich nog moeten uitkristalliseren. Welke prikkels biedt de circulaire bouweconomie om de vraag naar bio-based materialen te vergroten?

Programma

  • Doel en opzet bijeenkomst – Anne-Charlotte Hoes, WEcR
  • Introductie EU project BIOVOICES - Greet Overbeek, WEcR
  • Beleid dat bio-based in de circulaire bouweconomie zichtbaar wil maken
    • Gert-Willem van Mourik, Provincie Zuid-Holland &
    • Martin Scherpenisse, Provincie Zeeland
  • Doel en opzet bijeenkomst – Anne-Charlotte Hoes, WEcR
  • Aan de slag met bio-based in de bouwplannen: eerste ervaringen – Fred van der Burgh en Sissy Verspeek, Agrodome

“Bio-based bouwmaterialen versnellen” wordt mede mogelijk gemaakt door het Interreg 2 Seas programma CBCI.

logo CBCI Interreg

 

 

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *