Tools en meetmodellen voor circulariteit

geplaatst in: Agenda archief | 0

maandag 25 november  - Agenda archief

Congres nr. 4  in de reeks Hotspot Circulaire Weginfrastructuur

logo circulair weginfrastructuur

logo provincie Overijssel

 

Tools en meetmodellen voor circulariteit is voor opdrachtgevers, overheden en bedrijven die nu écht met circulariteit aan de slag willen gaan.

De toegang is gratis.

Ambities circulaire projecten

De urgentie is groot, de ambities zijn hoog en toch worden er nog weinig circulaire projecten in de bouw en gww gerealiseerd. Een belangrijke reden hiervoor is, dat veel opdrachtgevers, overheden en bedrijven geen eenduidig beeld hebben van wat circulair bouwen inhoudt, hoe ambities zijn te vertalen naar kwantitatieve en meetbare prestatie-eisen en hoe je gemaakte keuzes kunt verantwoorden. Dit is van groot belang voor opdrachtgevers bij de uitvraag en aanbesteding van projecten, maar een eenduidige bepaling van circulariteit is ook wenselijk voor bouwbedrijven die zich met circulaire producten en diensten willen onderscheiden.

Platform CB’23 heeft een methodiek ontwikkeld die circulariteit meetbaar maakt en de uniformiteit van de meetresultaten borgt. Ook al is deze methodiek nog in ontwikkeling, u kunt er nú mee aan de slag.

Wij vertellen hoe deze methodiek is ontstaan, de gemaakte keuzes en hoe dat zich verhoudt tot bestaande tools als LCA en MPG. We geven praktijkvoorbeelden en er is ruime gelegenheid voor dialoog en het bespreken van cases. Na afloop bent u wegwijs in de wereld van circulaire tools en meetmodellen!

Met medewerking van Suzanne Dietz (NEN, Platform CB’23), Reinier de Nooij (Optimal Planet), David Anink (st. W/E adviseurs), Mantijn van Leeuwen (NIBE BV, Platform CB’23) en Maarten Barckhof en Ron van Wijk (Stichting Circulair Bouwen).

Programma Tools en meetmodellen circulariteit

Kwakkenbergweg 168, 6571 GB Berg en Dal
Telefoon: 06 41 27 40 56 (Maarten Barckhof) en 06 48 15 95 26‬ (Ron van Wijk).
www.circulairbouwen.org

 

Via de nieuwsbrief van cirdulairbouwen blijft u op de hoogte. Aanmelden kan via het logo op de home-page.

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *