Slotconferentie Grenzeloos Biobased Onderwijs

geplaatst in: Agenda archief | 0

donderdag 10 oktober  - Agenda archief

Biobased Economy op 10 oktober in Duurzaamheidsfabriek in DordrechtTijdens het slotevent in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht op 10 oktober brengt GBO het netwerk bij elkaar. We laten zien wat de afgelopen drie jaar is gerealiseerd en we blikken vooruit: hoe bouwen onderwijs en bedrijfsleven het biobased (kennis)netwerk in de grensregio verder uit.

Expertise en ervaringen in Biobased

Met een mix aan expertise en ervaringen wil GBO je op 10 oktober inspireren op het vlak van meer biobased in je onderneming, je les of project. Hiervoor brengen we onderzoekers, ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar en nemen we je mee in wat we hebben ontwikkeld.

Inspiratie, verdieping en netwerken

Inspiratie, verdieping en netwerken staan centraal in een afwisselend programma met boeiende sprekers en een biobased circuit waar je o.a. kennis kunt maken met de ontwikkelaars van de biobased onderwijsprogramma’s, de projectpartners en nog veel meer.

14 Vlaamse en Nederlandse partners

14 Vlaamse en Nederlandse partners in het project ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’ brachten de marktvraag in kaart: welke competenties hebben bedrijven nodig om stevig in te zetten op de biobased economy. Op basis hiervan ontwikkelde het project onderwijsprogramma’s en investeerde het in faciliteiten en apparatuur voor scholing en onderzoek. Op een nieuw digitaal platform zijn het biobased lesmateriaal, onderzoeksfaciliteiten, stageopdrachten en biobased experts te vinden.

Slotevent

Tijdens ons slotevent in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht op 10 oktober brengen we het netwerk bij elkaar. We laten zien wat de afgelopen drie jaar is gerealiseerd en we blikken vooruit: hoe bouwen onderwijs en bedrijfsleven het biobased (kennis)netwerk in de grensregio verder uit.

Meer informatie en aanmelden

 

Programma

10.00  Inloop en ontvangst 

10.30 Welkom en opening 

Maarten Burggraaf | wethouder Economie | gemeente Dordrecht

10.40  Karolien Vanbroekhoven | Research Manager Sustainable Chemistry | VITO

Biorizon is een grensoverschrijdend initiatief tussen TNO, VITO, ECN en de Green Chemistry Campus en streeft naar open innovatie in een Shared Research Center. Hier werken research en bedrijfsleven samen aan  innovaties die een boost kunnen betekenen voor de biobased economy in de grensregio. Welke rol kunnen het onderwijs en het bedrijfsleven hier bij spelen?

11.15  Marc Boschman | architect | Roosros

Nieuwe hernieuwbare en herbruikbare materialen vragen om een nieuwe manier van denken en werken. Innovatie betekent dus ook dat je jezelf ter discussie moet durven stellen.

11.50  Paneldiscussie – Kansen verzilveren voor de biobased economy in de grensregio

12.30  Biobased Circuit met walking lunch

Tijdens de lunch kun je in gesprek met de Vlaamse en Nederlandse projectpartners. Laat je inspireren en maak kennis met o.a. de ontwikkelaars van de biobased onderwijsprogramma’s, de Biobuilder en het European Biobased Knowledge Network. Ook andere Interregprojecten uit de grensregio zijn aanwezig zoals Meet the ‘UrBiofuture’, Grasgoed en Insectenkweek.    

14.05 Dr. Achille Laurent | researcher | Sustainability of Biobased Materials team University Maastricht

A short introduction about what a Life-Cycle Assessment is and what the main contributions of the biobased products supply chain are regarding the environmental impacts. 

14.35 Presentatie resultatenboek Grenzeloos Biobased Onderwijs

15.15 Ralph Simons | directeur | Centre of Expertise Biobased Economy

De meerwaarde van het biobased platform voor Vlaanderen en Nederland, nu en in de toekomst.

15.30 Receptie-Borrel

Voor aanmelden 

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *