Seminar biobased bouwen en biobased bouwmaterialen

geplaatst in: Agenda archief | 0

woensdag 20 - woensdag 20 april  - Agenda archief

Opkomst van biomaterialen zoals hout en houtachtige gewassen in de bouw

Er is in Nederland steeds meer aandacht voor een andere manier van bouwen met gebruik van materialen die veel minder een aanslag op het milieu inhouden. Dat moet ook wel willen we de milieudoelstellingen halen. Dit zorgt voor de opkomst van biomaterialen zoals hout en houtachtige gewassen, toepasbaar in de bouw. Ondanks dat deze materialen nog maar een fractie van de totale hoeveelheid toegepaste bouwmaterialen omvat (0,5%) ligt hier wel de toekomst.

Om het gebruik van biobased bouwmaterialen en biobased bouwen te bevorderen zijn in Nederland en internationaal verschillende studies en initiatieven opgestart. Een tweetal willen we hier noemen:

  • Circular Biobased Construction Industry (CBCI) een internationaal project in het kader van het Europese Interreg 2 Zeeën programma dat zich richt op goede praktijkvoorbeelden van biobased bouwen en mede hierop gebaseerd praktijkonderzoek naar randvoorwaarden voor (het stimuleren van ) biobased bouwen op een circulaire en industriële manier;
  • Biobased Innovation Gardens, een Zuid Nederlands project dat op basis van praktijkonderzoek nagaat welke gewassen geschikt zijn voor onder andere biobased bouwmaterialen.

 

biobased innovation gardens

spark logo

logo Agrodome Advies en Ontwikkelingx2

        

Beide projecten zijn nog niet afgerond maar de tussentijdse resultaten zijn zeker de moeite waard om te delen. Dit willen we doen in een aansprekende omgeving: SPARK Makers Zone – Paardskerkhofweg 15, in Den Bosch. Niet alleen een plek om elkaar te ontmoeten maar ook om een beeld te krijgen van de laatste ontwikkelingen in de bouw.  

 

Meer informatie over het programma, de sprekers en het symposium

Op 20 april 2022 bent u welkom vanaf 13.45 uur. 

Bekijk het programma en meldt u aan :

 Programma en aanmelden

 

Namens de initiatiefnemers,

Emile Quanjel, Ontwerper & Onderzoeker & Ontwikkelaar – emeritus lector Innovatie Bouwproces & Techniek Avans Hogeschool

Fred van der Burgh & Sissy Verspeek, dir. Agrodome B.V.

Luc Broos, Biobased Innovation Gardens & Green Tech Campus Boxtel

logo CBCI Interreg

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *