Houtresearchdag in Delft

geplaatst in: Agenda archief | 0

vrijdag 18 januari  - Agenda archief

houten balk met aantekeningen (foto Houtwereld)
Foto: Houtwereld

Op de Technische Universiteit Delft vindt op vrijdagmiddag 18 januari de Houtresearchdag 2019 plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen in samenwerking met de Vereniging van Houtconstructeurs, die er ook haar nieuwjaarsreceptie geeft. 


 

Het thema van de onderzoeksmiddag is ‘Onderzoek en onderwijs aan houtconstructies’.  Afstudeerders en promovendi presenteren hun onderzoeksprojecten, waarna daarover kan worden gediscussieerd.

Onderzoeksprojecten

De onderzoeksprojecten gaan onder meer over de technische haalbaarheid van houten windturbinemasten in Nederland, de brandveiligheid van houten hoogbouwconstructies, de afschuifsterkte van tropisch loofhout, het effect van langdurige belasting op genagelde houtverbindingen, en houtsoortonafhankelijke sterktesortering van constructief hout. Het programma begint om 13.00 uur op de faculteit Civiele Techniek. Inschrijven kan onder meer telefonisch bij het secretariaat van de Vereniging van Houtconstructeurs, tel. 31263111155.

Programma

Tijdens deze middag worden het onderwijs en onderzoek inzake houtconstructies op de TU Delft gepresenteerd.
Na een welkom door prof. Jan-Willem van de Kuilen en dr.ir. Geert Ravenshorst, laten enkele afstudeerders en promovendi de gasten kennismaken met hun onderzoeksprojecten. Daarover kan aansluitend worden gediscussieerd.

De sterkte en stijfheid van experimenteel geteste, onversterkte en versterkte houten vloeren onder cyclische belastingen is een onderwerp dat wordt toegelicht door Michele Mirra.
Het modelleren van flexibele houten vloeren onder seismische belastingen komt aan de orde in een voordracht van Eliz Liao.

Djonno Bressers informeert de zaal over de bepaling van de effectieve kiplengte van houten liggers.
Na de pauze worden de verschillen in verticale verkorting in hout-beton hoogbouwconstructies toegelicht door Okke Willebrands. De digitale fabricage van een houten brug is waar Laetitia Koning een presentatie over houdt.

Tot slot vertelt Jan-Willem van de Kuilen over de ontwikkeling en introductie van gelamineerd beuken en Laminated Veneer Lumber (LVL) in beukenhout.

Uitgebreide informatie onderzoeksmiddag (pdf)

Bron: Houtwerkeld/houtresearchdag

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *