Biobased inkopen voor overheden

geplaatst in: Agenda archief | 0

donderdag 30 augustus  - Agenda archief

Vincent van Rijsewijk van SOOH en Esther Veenendaal van RVO organiseren donderdag 30 augustus een bijeenkomst rond biobased inkopen voor overheden op de Green Chemistry Campus.

In deze bijeenkomst gaan we elkaar inspireren en van en met elkaar leren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bekijken we wat goed gaat en wat de uitdagingen zijn die bij biobased inkopen spelen. We zoeken samen naar oplossingsrichtingen.

Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus (GCC) en aangesloten ondernemers nemen ons mee in de ontwikkelingen van hernieuwbare duurzame materialen. We gaan met hen in gesprek om te kijken wat er goed gaat en waar ze tegen aan lopen als ze overheden willen bedienen. En vice versa, wat hebben overheden van bedrijven nodig.

Programma

  • 12.30 uur: Inloop met lunch
  • 13.00 uur: Successen en uitdagingen van Biobased inkopen. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden bekijken we drie of vier uitdagingen die bij overheden spelen. We werken deze verder uit gaan op zoek naar oplossingsrichtingen.
  • 14.30 uur: Pitches van Petra Koenders directeur Green Chemistry Campus en diverse bedrijven, over de nieuwste ontwikkelingen. Met elkaar (bedrijven en overheden) in gesprek over samenwerken, wat gaat goed en wat kan beter of anders.
  • 15.45 uur: Wrap up waarin de uitdagingen van zowel gemeenten als bedrijven samenkomen. Dit vormt de basis voor een vervolg bijeenkomst* op 26 september.
  • 16.00 uur: netwerkborrel.

*Op 26 september kijken we tijdens een bijeenkomst op de Vakbeurs Openbare Ruimte hoe we de oplossingen kunnen vertalen naar actiepunten. Deze bijeenkomst van ca. 2 uur, organiseren we in samenwerking met Lodewijk Hoekstra van o.a. NL Green Label. 

Voor wie

Overheden (gemeenten, provincies, waterschappen etc..): beleidsmedewerkers, inkoop adviseurs etc.

Aanmelden & input programma

De organisatoren verwelkomen u graag op donderdag 30 augustus! De toegang is gratis en de plaatsen zijn beperkt. Graag aanmelden tot uiterlijk 22 augustus per mail aan esther.veenendaal@rvo.nl

Specifieke wensen, vragen en input voor het programma horen wij heel graag.

 

Terug naar agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *