Archeobased bouwen! Workshop vlechtwerkwand

| 0

vrijdag 13 - zaterdag 14 oktober  -

Wat kan archeologische kennis ons leren over duurzame huizenbouw? Deze vraag staat centraal in deze tweedaagse workshop in Almere Oosterwold. Vroegere huizenbouwers wisten goed gebruik te maken van de materialen die in hun eigen omgeving voor handen waren, om onderkomens te maken die goed in het toenmalig natuurlijke en culturele landschap pasten.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober bouwt Archaeobased in Almere Oosterwold een dubbele vlechtwerkwand met een vulling van lokaal gewonnen klei. Dubbele vlechtwerkwanden werden in Nederland in de brons- en ijzertijd veelvuldig in huizenbouw werd toegepast.

Bijzonder aan deze tweedaagse bijeenkomst is dat deze bouwwijze geschikt wordt gemaakt voor duurzame nieuwbouw. De workshop wordt deels verzorgd door architect en archeoloog Tanja Romankiewicz, die aan de University of Edinburgh onderzoek doet naar nieuwbouw op basis van archeologische kennis en inzichten.

Archeobased biedt deelnemers de mogelijkheid ideeën aan te dragen om de workshop goed op het eigen onderzoek of nieuwbouwplannen af te stemmen. Verder worden het twee gezellige dagen in wat de meest duurzame nieuwbouwwijk van Nederland moet gaan worden!

De workshop vindt plaats op de toekomstige locatie voor Blue Home Almere, een particulier initiatief van Joost Fluitsma in de nieuw te ontwikkelen wijk Oosterwold. Er zijn kosten aan verbonden aan deelname.

Meer informatie: www.archeologiedagen.nl/activiteiten/archeobased-bouwen  

Terug naar agenda